Bejelentés


Nézőpontok - Pohľady. Scientia vos liberabit


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Körárkok

Újra a genetikából indulunk ki. A Közép – Európai embereket genetikailag nehezen lehet szétválasztani. Nem tudtak kimutatni kizárólagos magyar, szlovák, szlovén, cseh, lengyel, horvát, szerb, ukrán (rutén) sem orosz géncsoportot, inkább csak Kelet és Nyugat – Európait.  Minket a Kelet és itt a  Közép-Európai csoport érdekel jobban.  Megállapítást nyert, hogy a ma itt élő emberek nagyobbrésze őslakos és genetikailag európai ősei visszavezethetők több tízezer évre. Megjelölni legjobban a nyelv szerint lehet, ezáltal megosztani is. Első megosztás magyar és szláv nyelvű a második megosztás a szláv nyelvűek szlovén, horvát, szerb, szlovák, cseh, lengyel, ukrán, orosz stb.-re osztása. Ha a felsoroltak genetikailag mind őslakosok, akkor itt a népvándorlás Ázsia felől nem lehetet olyan mértékű, mint ezt sugalják. Az Ázsiából érkező honfoglaló magyarok” elmélete sem állja ki a genetika próbáját. A magyar nyelv megmaradásának rendellenességét  nagyobbrészt szláv nyelvű közegben a genetikai ismeretek csak fokozzák. Megoldást a magyar-szláv közös nyelv létezése hozhatna.  Ennek létezését a „megosztók“, ameddig csak lehet tagadni fogják. Azt a hazugságot viszont már nem lehet tartani, hogy a Kárpát-medence  régen nem volt lakott, hogy az új jövevények Ázsia felől, mindig kiirtották az előtte itt lakókat, mert a genetika folytatólagos génállományt bizonyít. A lakottságot és a itt élő emberek fejlettségét pedig bizonyítják a megtalált „körárkok”, más néven "rondelák". Az építmények készítőinek az akkori fölművelőket tartják. A legöregebb „körárkokat“ a mai Magyarország területén találták, a mostani ismeretek szerint onnan terjedt főleg nyugat, észak-nyugat felé. Ezek a földművesek genetikai ősei a ma élő magyaroknak és szlovákoknaka többi szlávnakis. Lehetséges közös nevüket meglelhetnénk az ugar = úhor kifejezésben, amit „ugor“ és „uhor“ formára módosítottak. A „szlovjenin“ elnevezés, amiről azt mondják jelentése „egy nyelvenbeszélnek“ régiesen olvasva szolov ej nyei(ö)n“, mutatja az irányt, hol kellene keresni a kifejezések értelmét. A "szláv, slovan, sclavus“ kifejezések, inkább a hitükre, a régiségükre utalnak őselvű, őseleven, ősokelves“, a „sclavus-ősokelves“ egyenesen rokonértemű a szkhíta-ősokhitű“ kifejezéssel. A körárkoknál talált leletek  utalnak a régi hitre is. A magyarok történelme a Kárpát-medencében nem a honfoglalókkal kezdődöt, de a szlovákoké (szlávoké) sem Cirill és Metóddal, a kereszténység felvételével, hanem jóval korábban, még a pogánykorban,  őskorban. Most nézzünk valamit a körárkokról.

 

Újkőkori körárkok Baranya megyében

 

 

A mai Szlovákia területén található körárkokról szóló cikk fordítása.

 

Ľuboš Trubíni Zsitva mente az őskorban

 

 

A körárkokkal szoros kapcsolatba hozható a "lengyeli" kultúra erről itt egy cikk.

 

Az eddig ismert legnagyobb település a lengyeli kultúrából

 

A cikkből külön érdemes kiemelni ezt a részt:

 

"Az ún. lengyeli kultúra a történettudomány szerint az újkőkor és a rézkor határán, Kr.e.4900 és 4200 között létezett; névadója a Bonyhád melletti Lengyel, ahol először Wosinsky Mór tárta fel a kultúra első leleteit 1880-as években. A munka kezdetén 2006-ban úgy gondolták, hogy a főpálya nyomvonalán helyezkedik el a most feltárt település centruma, mert ott egymás mellett, utcaszerűen sorakozó házak maradványaira bukkantak. Az 56-os főút közelében, Bátaszék határában a most befejezéséhez közeledő feltárás mintegy 6000-7000 négyzetméteres területén azonban gyakorlatilag ugyanúgy egymás mellett lévő házak, sírok kerültek elő - ismertette Osztás Anett.

 

Mint mondta, a sírok mellett 60 oszlopszerkezetes épületeket tártak fel, amelyekhez általában kapcsolódott egy-egy nagyméretű agyagnyerő gödör. Ezeket a használat után feltöltötték hulladékkal, törött edényekkel, rontott kőbaltákkal. A leletanyag nagy része ezekből a gödrökből került elő. Kiderült, hogy nagyon gazdag népesség élt itt, amely szinte ontotta a kerámiákat és a kőeszközöket."

 

Ezekután feltehetjük a kérdést: Milyen alapon jelentik ki a történészek, hogy a Kárpát-medence az őskorban nagyon ritkán lakott? Talán olyan jól sikerült a tudósok szakosodása, hogy csak a bolha fejét, vagy hátulját vizsgálók már nem ismerik, vagy nem is akarják ismerni a bolhát egészben? Kinek jó a néptelen Kárpát-medence elmélet? A szlovákoknak(szlávoknak) biztosan nem jó, de a magyaroknak se megfelelő.

 

Még egy a körárkok orientációjával foglalkozó cikk fordítása:

 

V.Karlovský és J.Pavúk A lengyeli kultúra körárkainak csillagászati orientációja + vélemények

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!